Mobicard ska bygga Sveriges största virtuella shoppingmall

Publicerad: 2012-03-06 14:00

Mobicards vision är att bli Sveriges ledande virtuella shoppingmall. I förra veckan tecknades ett samarbetsavtal som tar bolaget närmare målet. beQuoted har talat med marknadschef Ludvik Georgsson om årets mål.

Ludvik Georgsson,
Marknadschef Mobicard.

AktieTorgslistade MobiCard arbetar med digitala rabattkuponger. Tanken är att koppla samman annonserande företag och konsumenter via webb och appar för smarta telefoner och tjäna en slant på de inlösta kupongerna. Bolaget talar om en smart annonskanal.

I praktiken handlar det om att lyfta över de tryckta rabattkupongshäftena till den digitala världen. Med internet kommer helt nya sätt att samla ihop, anpassa och distribuera rabattkuponger.

Instegströskeln till annonskanalen är låg. Det kostar inget för konsumenterna att bli medlemmar. Annonsörerna betalar inget för exponeringen i annonskanalen men runt 10 procent av erbjudandets värde när en rabattkupong utnyttjas.

I Mobicards kanal hittar man allt möjligt från rabatter på ett lokalt sushihak i Malmö till halva priset på Dramaten. Parallellt erbjuds specialanpassade erbjudanden till särskilda medlemsklubbar, exempelvis Hyresgästföreningens medlemmar.

- Vi har en bredd på våra erbjudanden som gör att vi kan tala om en virtuell shoppingmall, säger Mobicards marknadschef Ludvik Georgsson till beQuoted.

Mobicard lanserades officiellt den 18 november förra året. Vid årsskiftet hade bolaget knutit till sig 200 annonsörer. Ludvik Georgsson säger att intresset från företagen är stort. Antalet anslutna annonsörer växer med 10 – 15 procent i veckan.

Mobicards vision är att bli Sveriges ledande virtuella shoppingmall. I förra veckan tecknades ett samarbetsavtal med Smart Safety som tar Mobicard lite närmare det målet. Samarbetet innebär att MobiCard ansvarar för den tekniska plattformen och tar fram produkterbjudanden till Smart Safetys kunddatabas med över 1 miljon aktiva kunder.

- Avtalet gör att vi kommer att revidera vårt tidigare mål för 2012 på 500.000 anslutna medlemmar, säger Ludvik Georgsson.

I förra veckan släpptes även bokslutskommunikén för det gångna året. Omsättningen för 2011 låg på 0,8 miljoner kronor. Rörelseresultatet blev -6,9 miljoner kronor.

Med webbtjänster och appar lanserade ska bolaget göra breakeven 2012, berättar Ludvik Georgsson.

Under början av året har en kvittningsemission om 8,2 miljoner kronor genomförts. Bolaget har avtalat om ytterligare en nyemission under 2012, då en riktad nyemission om 6,2 miljoner kronor. De pengarna ska främst användas till att marknadsföra Mobicards annonskanal i Sverige. Därefter siktar bolaget på utlandet.

- Vi får in konsumenter och annonsörer. Det finns inget som säger att det här inte ska fungera internationellt. Då är det bara en fråga hur man hittar samarbetspartners. Men vi börjar med att bli störst i Sverige, avslutar Ludvik Georgsson.

Johan Nygren
johan.nygren@beQuoted.com
Sök bland våra artiklar
beQuoteds nyhetsbrev!