Malmö FF börjar jojka

Publicerad: 2012-04-03 17:00

Mobispine lanserade tjänsten Jojka i december och bara efter ett par månader på marknaden har bolaget kunnat lägga flera stora organisationer till kundlistan, den senaste i raden Zlatans gamla klubb Malmö FF.

AktieTorgslistade it-företaget Mobispine arbetar med kommunikationslösningar mellan datorer och mobila enheter. Bolaget har efter några resultatmässigt tunga år renodlat verksamheten och avvecklat flera dotterbolag.

Under fjolåret såldes de sista delarna av Mobispines operatörsverksamhet. Nu ligger fokus på kommunikation via SMS med ambitionen att bli den ledande aktören inom området kommunikationstjänster för företag.

I fjärde kvartalet 2010 lanserades SMS4PC, en internetbaserad tjänst där företagskunder kan köpa SMS till volympriser. Tjänsten har expanderats med en molnanpassad SMS-lösning för sökjätten Googles webbläsare Chrome. Tillväxten för SMS4PC uppges vara god, siffror på 30 procents månatlig tillväxt nämns.

I december 2011 utökades så produktsortimentet med Jojka, en tjänst som liksom SMS4PC bygger på masskommunikation via SMS men som också erbjuder interaktivitet mellan sändare och mottagare. Tjänsten säljs på abonnemangsbasis. Målgrupper är företag och organisationer med medarbetare som rör sig ute i fält eller som av andra skäl kan vara svåra att nå.

Ett sådant exempel är den ideella organisationen Missing People Sweden som anordnar skallgångar och eftersök av försvunna personer. Ett annat exempel är värmländska LBC Frakt som organiserar sina snöröjare via Jojka. Senast i raden av kunder på det nya systemet är Malmö FF.

- Jojkas interaktiva kommunikationsplattform som möjliggör tvåvägskommunikation via dator och mobil kommer att underlätta oerhört mycket för oss i vår dagliga kontakt med bl. a. spelare, tränare och föräldrar, säger Andreas Georgson, koordinator på Malmö FF Ungdom.

Mobispines fjolårsförsäljning landade på 6 miljoner kronor (7,5) med ett rörelseresultat före avskrivningar på -0,9 miljoner kronor (-4,4). Bidraget från Jojka, som lanserades i december, var där om möjligen marginellt. Efterfrågan på tjänsten uppges emellertid vara god och med den lägre kostnadsmassa som följt av bolagets renodling ter sig inte ett positivt resultat som alltför avlägset.

En nästa rapport över utvecklingen får vi den 27 april då Mobispines rapport för det första kvartalet 2012 släpps.

Johan Nygren
johan.nygren@beQuoted.com
Sök bland våra artiklar
beQuoteds nyhetsbrev!